Sminkelés a világon III. - Közel-Kelet, India, Bollywood

6:00

A sorozat első része: Sminkelés a világon - Korea
A sorozat második része: Sminkelés a világon - Amerika

A Közel-Keletet és Indiát (a Bollywoodi sminkelést) azért vettem egy kalap alá, mert a sminkelési szokások nagyon hasonlóak ezeken a területeken. Itt is, mint a világ minden részén, a tökéletességre törekednek a sminkek megalkotásakor, ami szinte már művészi szintre van emelve. Európai szemmel nézve legtöbbünknek kicsit sok lenne ez egy hétköznapi viseletként, de talán még estére is. Ők azonban a főként szemhangsúlyos, feltűnő sminkeket részesítik előnyben. Azért mondom, hogy főként, mert sokszor mind a szemük, mind pedig a szájuk erősen van kifestve. Erre a világ legtöbb pontján azt mondanák, hogy az íratlan szabály, hogy csak az egyiket emeljük ki, azonban náluk ilyen nincs. 


Az én személyes meglátásom az, hogy a sminkjük hagyománya a fényűzésből, gazdagságból, túldíszített kultúrából alakult ilyenre. India színessége az öltözködésben, turbánokban, fűszerekben, építészetben, néphagyományban és a sminkelésben is megjelenik

Double-Winged Liner To give double-winged liner even more impact, use a white eyeliner pencil, like Stila Smudge Stick Waterproof Eyeliner in Alpine, to fill in the space between the wings. Bonus: This also helps your lines look more precise.

A szem sminkelése, mint már említettem, nagyon hangsúlyos. A barna szemüket akár 3-4 színnel is kiemelik. A nagyon ívelt szemfestést van, hogy elsatírozzák, de az is előfordul, hogy a különböző színek egymás mellett csücsülnek meg, átmenet nélkül. Ami a legjellemzőbb, hogy szinte mindig erős, fekete tusvonal keretezi az egész szemet, élesen, cicásra túlhúzva a szem külső és belső sarkánál is, sejtelmes tekintetet varázsolva. A csillámok, selyemfényű szemhéjpúderek használata is igencsak jelentős. És ami az egész kinézetre rátesz még egy lapáttal, azok a hatalmas szempillák. Dús, íves, hosszú és fekete műszempillával teszik még látványosabbá a szemüket. 

Maquillaje Bollywood #MakeUp #Arabe

A szemöldök festésénél is a tökéletesség a cél, sötétre festve, hogy illeszkedjen a hajuk színéhez. Az elején vastagabb, a vége felé teljesen elvékonyodó és magasan ívelt szemöldök a divatos.

A tökéletes bőr mellé, náluk is elég jelentős a kontúrozás technikája. Azért, hogy a szem még inkább érvényesüljön, alá egészen világos korrektort tesznek. A pirosítás és bronzosítás is elengedhetetlen. A száj erős kifestése is nagyon népszerű, előkelő jelleget kölcsönöz a viselőjének. 

This is gorgeous. Global Laser Cosmetics and Global Laser Vision

És mivel teszik még pompázatosabbá az egész kinézetüket? Sok-sok arany ékszerrel a fülben, nyakon, orrban, homlokon.



És íme egy videó:

You Might Also Like

0 megjegyzés

Like us on Facebook

Flickr Images